Haptische Massage

Bevestigende aanrakingen aangepast op jouw behoefte en binnenwereld. 

Massage Apeldoorn massage Arnhem massage deventer massagepraktijk ontspanning, rust coach Apeldoorn burnout coach behandeling Apeldoorn yoga

Deze massage gaat uit van de haptonomie, de ‘leer van het voelen’. Het begrip is samengevoegd van de twee Griekse woorden: hapsis en nomos. Hapsis betekent gevoel of gevoelsbeleving. Nomos betekent zoiets als wet of norm. De emotionele aanraking speelt een centrale rol bij deze vorm van masseren. 

Het lichaam wordt gezien als ‘drager van gevoelens’ en is als  het ware een harde schijf waar alle gevoelservaringen zijn opgeslagen. Trauma opgeslagen in het lichaam kun je met haptonomie benaderen door middel van aanrakingen. Je wordt je bewust van je blokkades om deze vervolgens te verzachten

Belangrijk bij deze vorm is dat jij volledig de regie hebt.  Ook als je heel veel moeite hebt met aangeraakt te worden is deze vorm heel geschikt. 


‘Wij zijn als voelers geboren en tot denkers gemaakt.’

Wat krijg je en hoe ga ik te werk?

Wat voor massage geef je? 

Ik geef haptische massages. Dit is een zachte vorm van masseren die zorgt bij het integreren van emoties en loslaten van spanning.  Deze vorm van massage is holistisch, wat wil zeggen dat er naar jou als persoon wordt gekeken. Ik pas de massage aan op jouw lichaam, jouw behoeften en eventuele fysieke of emotionele klachten. Het kan worden toegepast zonder of met olie. Over kleding of op de blote huid. 

 

Wat doet een haptische massage? 

De bevestigende en aandachtige aanraking zorgt ervoor dat je meer verbinding krijgt met je lichaam en emoties. Je mag letterlijk dichter bij jezelf komen door middel van mijn aanraking en begeleiding. In deze vorm van massages kunnen we (emotionele) blokkades tegenkomen in het lichaam en die zacht aangaan. 

 

Voor wie is deze haptische massage bedoeld? 

Voor iedereen! Maar voornamelijk voor diegene die veel in hun hoofd zitten en dichter bij hun gevoel willen komen. Het is echt bevestigende aanraking die met aandacht wordt gegeven. Als je emotionele en fysieke klachten hebt kan dit onwijs ondersteunend zijn. Ook als je moeite hebt met aanraking en nabijheid ervaren. 

Een haptische massage is niet voor jou als je gekraakt wilt worden of een hele stevige massage verlangd. 

Dan kun je beter kijken naar een sportmassage en daar zijn anderen weer goed in! 

Ervaringen

De praktijk

Mijn praktijk is in Apeldoorn, op Molenstraat – Centrum 1. 

Openingstijden: 
Dinsdag: 10:00-18:00
Woensdag: 10:00- 18:00
Donderdag: 10:00 -21:30
Zaterdag: 11:00-14:00

Waar kun je mij nog meer vinden?
Op maandagavond geef Yin Yoga bij de Yogastudio in Apeldoorn. Dinsdagavond geef ik Yin Yoga bij  LeYoga en zondagochtend bij HappyYogi in Apeldoorn. Hier geef ik ook regelmatig workshops.

Wil je meer sfeerbeelden zien van mijn praktijkruimte? Kijk dan eens op mijn instagram pagina!