Volledig Verbonden
Lichaamsgerichte Therapie

Voel je weer krachtiger.

 

”Na een aantal sessies voel ik dat mijn lichaam en geest weer zijn verbonden. Ik geniet en leef meer in het nu.  ”

 

– Ilse

jeanne geeft reiki aan klant

Alles dat wij meemaken en niet kunnen doorvoelen, niet kunnen doorleven slaat ons lichaam op. Een lichaam in overlevingsstand leert door traumatische situaties (klein en groot) geleerd om zichzelf op slot te zetten om zichzelf te beschermen.

Het lichaam liegt niet en wil ons altijd iets vertellen. Dat wat we met ons meedragen. Het begint vaak met fluisteren, wat misschien maar lastig te horen is en kan resulteren in hard schreeuwen. We leven in een maatschappij die ook vooral onze mind waardeert. Altijd maar presteren, doelen behalen en je best doen. Hier worden we meer door gewaardeerd, denken we. Emoties ervaren en uiten wordt ook vaak weggepoetst. Vaak krijgen we ergens wel te horen dat we ons groot moeten houden en dat we ons schamen voor ons verdriet, boosheid en schaamte. Terwijl dit wezenlijke onderdelen zijn van mens mogen zijn. Onze emoties voelen en uiten kalmeert letterlijk ons zenuwstelsel. Dit onderdrukken kost dan ook heel veel energie. 

Probeer maar eens een bal onder water te drukken, daar moet je veel kracht en inspanning voor gebruiken. Zo werkt het ook met emoties in het lichaam. Heel hard ons best doen om niet te voelen, omdat je ergens hebt geleerd dat het niet goed is of zelfs onveilig om ze wel te laten zien. Zo ga je je aanpassen en kun je op allerlei gebieden vastlopen. Zoals ik dat ook heb gedaan. Bij mij was het een burn-out, maar het aanpassen, zelfkritisch zijn, people pleasen, geen grenzen hebben kunnen zich vertalen in allerlei lichamelijke signalen en blokkades. 

Weer in verbinding komen met je lichaam en gevoel, je laten horen en zien voelt dan ook vaak heel onveilig en spannend. Ik begeleid je weer naar de verbinding met je lichaam en ware gevoelens. Dat doe ik vanuit veiligheid, stap voor stap op weg naar meer bevrijding. 

 

Wil jij graag?

  • Minder perfectionisme ervaren en ook gewoon trots op jezelf kunnen zijn 

  • Minder hard doordenderen en beter voor jezelf kunnen zorgen

  • Het gevoel krijgen dat je er mag zijn precies zoals je bent

  • Meer mogen voelen, minder in je hoofd hoeven leven

  • Het leren omarmen en verminderen van je angsten 

  • Meer regie ervaren over jezelf en je leven

  • Je gevoeligheid meer als een krachtig iets gaan ervaren

Volledig
Verbonden

losse sessie

traject

Volledig Verbonden

traject

* Een traject beginnen we altijd pas na een kennismakingsgesprek. Daarin is er voor jou alle ruimte om te delen waar je mee aan de slag wilt en waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Zo kunnen we kijken waar ik je het beste bij kan begeleiden. Een kennismaking is kosteloos en vrijblijvend je bent dus helemaal nergens toe verplicht. De kennismaking doe ik telefonisch. Stuur me een berichtje via whatsapp of boek een kennismakingsgesprek, dan neem ik contact met je op. Er is weer ruimte voor nieuwe trajecten vanaf Februari 2024. 

Werkvormen

Emotioneel lichaamswerk  – Coaching –  Reiki – Mindfulness –  Zelfcompassie – Visualisatie – Polyvagaal theorie – Meditatie -Yin Yoga – Haptische Massage – TRB® Trauma Release Breathwork* – Body remembers trauma therapie  BRTT®* 

*alleen in trajectvorm

Over Jeanne

Eerder leefde ik vooral in mijn hoofd (vanuit coping) en ervaarde ik veel angsten. Uiteindelijk kreeg ik een burn-out. Nu leef ik een lichter leven waarbij ik voel wat ik nodig heb en begeleid en ik anderen.

Als lichaamsgerichte therapeut en coach heb ik de afgelopen 5 jaar gewijd aan lichaamswerk, psychologie, energetisch werk & yin yoga. Waar ik allemaal een enorme liefde voor heb. 

 

Testimonials

Veelgestelde Vragen

Over het algemeen hoef je niks voor te bereiden! Het is wel altijd fijn als je lekker zittende kleren aan hebt.  Je helpt jezelf ook om de sessie te plannen op een rustige dag, zodat je de opgedane inzichten kan integreren. Er kan ook veel loskomen en dan is rust na een sessie extra welkom. In het volledig verbonden traject zullen we per sessie goed bespreken of er voorbereidingen zijn. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met aanrakingen of erg veel spanning voelt voor een sessie, neem dan altijd even contact met mij op, dat is helemaal niet gek en dan kunnen we samen kijken of we de drempel wat kunnen verlagen.

Voor elke vorm van lichaamswerk zijn er geregeld contra-indicaties. Hoe dieper de therapie vorm, hoe meer contra-indicaties en een intake dus ook noodzakelijk is. Coaching, reiki, massage en zachtere vormen van lichaamswerk zijn bijna altijd wel mogelijk! Wil je dit uitgebreid bespreken? Plan dan een intake in of stuur me een berichtje. 

Ja. Voor het Volledig Verbonden traject betaal je €495. Als je in termijnen wilt betalen betaal je €170 per maand. Dit komt neer op een totaal van €510.

Het kan zeker! Laat je niet ontmoedigen door de afstand. Lichaamsgerichte coaching en reiki kan enorm goed op afstand, andere vormen worden weer iets lastiger. Afhankelijk van je behoefte kun je altijd even contact opnemen om te overleggen.  We kunnen ook zeker online en live sessies afwisselen. 

Ja, in deze sessie bewegen (trillen)  en ademen we trauma letterlijk uit het lichaam. Deze sessie vraagt om een uitgebreide intake en vaker ook bedding, vandaar dat ik deze sessie momenteel alleen in een traject aanbied. Als je al eerder meerdere losse sessies bij mij hebt geboekt is dit zeker wel een mogelijkheid! 

Ik heb een eigen weg van opleidingen en trainingen gecreëerd en gevolgd. Veel, bijna alle opleidingen zijn lichaamsgericht. Zo heb ik een Body Remembers Trauma Therapy & Transformational Breathwork opleiding gevolgd bij Innerjourney, ik heb een Mindfulness & zelfcompassie coaching opleiding behaald en geef ik les als Yin Yoga teacher bij verschillende studio’s in Apeldoorn. Lees hier meer over mijn achtergrond.